Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apimond Prajitura cu miere si nuci


Prajitura cu miere si nuci

Email Imprimare

Va prezentam, in cele ce urmeaza, o reteta de desert delicios, pe baza de miere, usor de preparat la dumneavoastra acasa.
Ingrediente (pentru 4 portii):
Pentru prajitura:
125 grame miez de nuca, 50 grame miere, 45 grame unt proaspat, 10 grame faina, 2 oua, zeama de lamaie, jumatate de lingurita de drojdie, praf de scortisoara, un varf de cutit de sare.
Pentru sirop:
90 grame miere, 2 lingurite de zeama de lamaie.


Mod de preparare:
Dati miezul de nuca prin masina sau zdrobiti-l bine cu sucitorul.
Intr-un vas, amestecati galbenusurile cu untul, adaugand, treptat, mierea, scortisoara si zeama de lamaie. Incorporati faina si drojdia, adaugand, in final, miezul de nuca macinat. Continuati sa amestecati pana la omogenizarea compozitiei.
Intr-un alt vas, bateti bine albusurile, adaugand un varf de cutit de sare. Incorporati treptat albusurile in compozitia cu miez de nuca, amestecand usor.
Compozitia se intinde in tava si se pune la cuptor timp de 35 de minute. Prajitura se lasa sa se raceasca in tava inainte de a o taia. Daca doriti sa o serviti rece, o puteti lasa cateva ore la frigider.
Inainte de servire, preparati siropul: incalziti la foc mic, intr-o craticioara, mierea, in care adaugati putina zeama de lamaie. Intepati din loc in loc prajitura cu furculita, apoi turnati pe deasupra mierea incalzita, avand grija sa acoperiti toata prajitura, pentru ca siropul sa patrunda in interiorul ei. Dupa ce ati insiropat-o, va puteti folosi imaginatia pentru a orna prajitura, de exemplu cu miez intreg de nuca.
Nu ne ramane decat sa va uram Pofta buna! (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy