Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apimond Mierea colorata, un fenomen care ar trebui sa ne puna pe ganduri


Mierea colorata, un fenomen care ar trebui sa ne puna pe ganduri

Email Imprimare

In ultimele zile, in mass-media a aparut o stire care ar trebui sa ne puna pe ganduri si sa ne faca sa constientizam cat de important este sa consumam produse apicole din zone nepoluate. Apicultorii din regiunea franceza Alsacia se confrunta cu un fenomen bizar: de cateva luni, albinele nu mai produc miere galben-aurie, asa cum este normal, ci de culoare albastra, rosie sau verde. Aceasta miere este mult prea lichida, are nuante neobisnuite si nu poate fi comercializata. Incercand sa afle descopere misterul, apicultorii au ajuns la o constatare ingrijoratoare.

Potrivit apicultorilor, mierea aceasta nu poate fi folosita. Cand au controlat stupii, si-au dat seama ca ciudatul fenomen ia amploare si au presupus ca de vina este un factor din mediul inconjurator. Treptat, au observat ca albinele erau atrase de deseurile unei fabrici situate la 4 kilometri distanta de localitatea unde a aparut fenomenul (Ribeauville). Responsabile de derutarea albinelor ar fi resturile provenite de la un sortiment celebru de bomboane de ciocolata. Atrase de arome, albinele nu mai cautau florile, ci colectau siropul din containerele neacoperite. Problema este ca siropul acesta contine, asa cum ne putem imagina, coloranti alimentari. Desi acestia nu sunt toxici, apicultorii considera ca mierea produsa in acest fel este de nefolosit. In plus, se tem ca stupii sunt compromisi si ca albinele pasionate de ciocolata nu vor supravietui acestei ierni.
Se confirma astfel, o data in plus, ca albinele sunt un indicator infailibil pentru cat de sanatos sau de poluat este mediul in care traim. Desi, in ziua de astazi, cu greu mai putem gasi zone aflate la adapost de orice forma de poluare, ii sfatuim pe consumatori sa caute miere produsa in regiuni cat mai putin afectate de poluare. O solutie sigura, chiar daca este mai costisitoare, o reprezinta mierea bio, a carei calitate este atent controlata si certificata de organisme internationale specializate. Compania noastra, Apimond, va ofera garantia mierii bio, de calitate superioara, obtinuta in mod natural, din zone curate, ferite de poluare, o dovada in acest sens fiind specialitatile de miere pe care va invitam sa le incercati: de albastrele, zmeura, coriandru sau cimbrisor. (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy