Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apimond Samponul cu musetel si galbenele, ideal pentru bebelusi si copii


Samponul cu musetel si galbenele, ideal pentru bebelusi si copii

Email Imprimare

Baita este un moment de complicitate intre parinti si bebelus, iar spalarea parului este cea mai buna ocazie pentru a avea grija de viitoarea podoaba capilara a celui mic. Pentru nou-nascut, este momentul preferat, in care se relaxeaza, se joaca si se elibereaza de tensiunea acumulata in timpul zilei. Spalarea parului se va transforma intr-un gest reflex, obligatoriu in fiecare zi in primele patru luni de viata. Incepand cu varsta de 1 an, parul bebelusului se poate spala de cel putin trei ori pe saptamana, cu un produs adaptat nevoilor sale.
La nou-nascut, scopul spalarii parului este de a preveni si atenua asa-numita placa seboreica, reprezentata de o crusta care se poate dezvolta pe scalp. Desi neplacuta la vedere, placa seboreica nu produce bebelusului nici o suferinta si va disparea in cateva luni, cu atat mai usor daca pielea capului va fi unsa zilnic cu un ulei special pentru bebelusi. La inceputul baitei, picurati pe capul bebelusului cateva picaturi de sampon, masati delicat si lasati putin sa actioneze, in timp ce spalati restul corpului micutului. Clatiti cu apa calda, lasand placa seboreica sa cada de la sine.
La fel ca pielea corpului, scalpul bebelusilor este fin, foarte sensibil si predispus la iritatii. Pentru ca au fost stimulate in timpul sarcinii de hormonii materni, glandele sebacee ale nou-nascutului sunt foarte active, ceea ce explica si excesul de sebum de la nivelul scalpului. Asa apar secretiile uscate de sebum, cunoscute drept placa seboreica. Pentru a preveni si, eventual, trata aceste probleme inerente, este important sa alegem produse fara lacrimi, special create pentru bebelusi. Hipoalergenice, cu actiune blanda si pH neutru, fara coloranti sau parfum, aceste produse protejeaza pelicula hidrolipidica a pielii bebelusului.
Pentru ingrijirea optima a scalpului si parului bebelusului, compania noastra, Apimond, va recomanda samponul Bio, special creat pentru bebelusi si copii. Pe baza de musetel, galbenele, Aloe vera si miere, samponul are o formula blanda, 100% fara sapun si SLS/SLES. Hraneste si hidrateaza scalpul si firul de par, fara sa fie iritant pentru ochi si piele. Dupa spalare, parul devine moale si usor de pieptanat.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy