Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apimond Albinele si calitatea mierii, influentate de mediul inconjurator


Albinele si calitatea mierii, influentate de mediul inconjurator

Email Imprimare

Albinele sunt deosebit de sensibile la conditiile de mediu. In ultima vreme, apicultorii se confrunta nu numai cu diminuarea populatiilor de albine, ci si cu fenomene ingrijoratoare legate de calitatea mierii. Sa ne amintim doar de ce s-a intamplat anul trecut in Alsacia, cand apicultorii au fost surprinsi sa vada cum albinele nu mai produc miere galben-aurie, ci miere de culoare albastra, rosie sau verde, mult prea lichida si, asadar, imposibil de comercializat. De vina pentru aspectul bizar al mierii erau resturile de la un sortiment celebru de bomboane de ciocolata, provenite de la o fabrica situata la 4 kilometri distanta de localitatea unde a aparut fenomenul (Ribeauville). Atrase de aroma bomboanelor, albinele nu mai cautau florile, ci colectau siropul din containere, care continea coloranti alimentari. Desi colorantii nu sunt toxici, apicultorii sunt de parere ca mierea nu poate fi folosita. Ne dam astfel seama, o data in plus, cat de important este sa consumam produse apicole din zone nepoluate. Compania noastra, Apimond, va ofera garantia mierii Bio, obtinuta in mod natural, din zone curate, ferite de poluare. Pentru a afla si alte informatii interesante despre influenta mediului asupra albinelor si, implicit, asupra calitatii mierii, va invitam sa ascultati interventia Ceciliei Caragea, consultant comunicare, in emisiunea Matinal, de la Radio Romania Cultural.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy