Miercuri, 13 Nov

Ultimele Titluri :


Chec cu miere

Email Imprimare

Englezesc la origine, checul se numara astazi printre cele mai indragite dulciuri de casa. Usor de pregatit, pufos si delicios, checul este un desert ce place tuturor, de la mic la mare. Noi va prezentam o reteta cu adevarat savuroasa, de chec cu miere. La prepararea acestei retete, puteti  folosi unul dintre sortimentele de miere bio produse de compania noastra, Apimond.
Ingrediente (pentru doua tavi de chec): 4 oua, 100 grame zahar, 200 grame faina, 50 grame nuci, 250 grame miere, 150-200 grame rahat, 100 grame unt, o lingurita de coaja de lamaie sau portocala rasa, jumatate de lingurita de scortisoara macinata, un varf de cutit de sare, o lingurita cu varf de praf de copt, o lingura cu zeama de lamaie sau cu esenta de rom.
Mod de preparare:
Incalziti mierea si untul intr-un castron, pe un vas cu apa calda, ca sa se topeasca. Bucatile de rahat se taie marunt si se dau prin faina, ca sa nu se lipeasca intre ele. Nucile se sfarama si ele in bucati. Amestecati faina cu nucile, rahatul, scortisoara, coaja de lamaie sau portocala rasa si praful de copt.
Bateti albusurile spuma, adaugand apoi zaharul si zeama de lamaie (sau esenta de rom). Continuati sa bateti albusurile pana cand se intaresc. Adaugati in continuare toate galbenusurile, mierea si untul topite (dupa ce s-au racit), amestecand compozitia cu telul, de 4-5 ori. Adaugati apoi faina cu nucile, scortisoara, coaja de lamaie sau portocala rasa si praful de copt.
Compozitia se amesteca cu telul pana la omogenizare, apoi se asaza in tavile pregatite in prealabil si se niveleaza. Tavile se introduc in cuptorul bine incalzit, la foc mijlociu. Timpul de coacere este de 30 minute. Dupa ce se scot din cuptor, pe marginea tavilor se trece usor cu cutitul, pentru ca checul sa se desprinda de tava. Checurile se lasa sa alunece pe o latura, pe un platou, si se acopera cu un prosop, pana cand se racesc. Pofta buna!

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy