Joi, 14 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apimond Prajitura de foi cu miere


Prajitura de foi cu miere

Email Imprimare

Daca va pregatiti de oaspeti, va puteti surprinde musafirii cu un desert deosebit: o prajitura din foi cu miere. Iata o sugestie de reteta pe care o puteti incerca acasa si la care puteti folosi unul dintre sortimentele de miere Apimond:  
Ingrediente pentru 3-4 foi, in functie de marimea tavii: 500 grame faina, 4 oua, 50 grame unt, 50 mililitri smantana, 200 grame miere, 50 grame zahar, 1 lingurita bicarbonat / 1 pliculet praf de copt
Ingrediente pentru crema de lamaie: 200 grame unt, 300 mililitri lapte, 50 grame faina, 200 grame zahar, 1 pliculet zahar vanilat, 1 lamaie mare

Mod de preparare foi:
1. Cantariti mierea direct in castron (dupa ce s-a luat tara).
2. Adaugati zaharul, smantana, untul moale, coaja de lamaie, ouale intregi (albus si galbenus), amestecand bine.
3. Adaugati faina si praful de copt.
4. Aluatul, mai moale, se amesteca bine cu lingura.
5. Atentie! Foile se coc pe dosul tavii. Ungeti bine dosul tavii cu margarina solida, pana cand dosul tavii se albeste (strat mai gros de margarina). Tava pe care urmeaza sa se coaca foile trebuie sa fie rece, altfel margarina cu care se unge dosul tavii se va topi si aluatul va aluneca.
6. Intindeti aluatul pe dosul tavii, cu un cutit cu lama lata, in strat cat mai subtire (circa 2 milimetri).
7. Fiecare foaie se coace la foc semimijlociu, timp de 10 minute, in cuptorul incalzit dinainte. Foile se vor rumeni peste tot, capatand culoarea maro deschis. Fiecare foaie se coace la fel.
8. Cand scoateti foaia din cuptor, treceti repede cu cutitul de sus in jos pe marginea tavii, ca sa se indrepte marginile foii, si pe sub foaie, ca sa se desprinda de tava. Apoi lasati foaia sa alunece pe o suprafata dreapta. Foile reci se intaresc, insa, dupa ce se ung cu crema, devin foarte fine si fragede, mai ales daca crema este mai moale.

Mod de preparare crema:

1. Diluati faina cu 150 mililtri lapte (rece). Laptele se adauga treptat, frecand bine cu dosul lingurii, ca sa nu se formeze cocoloase.
2. Restul de lapte, impreuna cu zaharul si coaja rasa de lamaie se pun intr-un vas, la fiert (nu direct pe flacara).
3. Cand da primul clocot, adaugati laptele frecat cu faina (1), amestecand in continuu, ca sa nu se formeze cocoloase. Daca s-au format cocoloase, continuati sa amestecati, pana cand se desfac. Lasati compozitia sa mai dea doua-trei clocote.
4. Luati compozitia de pe foc si adaugati 50 mililitri zeama de lamaie si zaharul vanilat, amestecand bine.
5. Lasati compozitia sa se racoreasca pe un vas cu apa rece.
6. Adaugati untul moale si amestecati bine. Crema trebuie sa fie mai moale, ca sa se fragezeasca foile.

Foile se suprapun cu crema, lasandu-le pana a doua zi sa se fragezeasca, apoi se taie in dreptunghiuri. (Foto: Stock.XCHNG)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy