Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :


Rondele cu miere

Email Imprimare

A venit toamna, dimineata simtim deja nevoia de un ceai cald, indulcit cu miere... La el putem savura, de exemplu, si delicioase rondele cu miere. Va prezentam in continuare o astfel de reteta, pe care fiecare dintre noi o poate pregati, foarte usor, acasa.
Ingrediente pentru aluat: 500 grame faina, 225 grame miere, 150 grame unt, 100 grame zahar, 2 galbenusuri, 1 lingurita suc de lamaie sau de portocala sau 1 lingurita rom, 1 lingurita cu varf de praf de copt, 1 lingurita scortisoara macinata, 1/2 lingurita coaja de lamaie sau de portocala rasa, 1 varf de lingurita sare fina,
Ingrediente pentru glazura de cacao: 150 grame zahar, 50 grame cacao, 75 mililitri lapte, 50 grame unt.

Mod de preparare:
Cantariti mierea direct in vasul in care urmeaza sa pregatiti aluatul (dupa ce, in prealabil, ati cantarit vasul respectiv). Amestecati mierea cu untul topit, caldut, pana cand se omogenizeaza. Adaugati apoi toate celelalte ingrediente, amestecand in continuare. Faina si praful de copt se adauga la urma, dupa care aluatul se mai amesteca 2-3 minute.
Aluatul vartos se intinde in foaie de 6-7 milimetri grosime pe o planseta presarata cu faina si se taie cu forma dorita (inimioare, stelute, rondele etc.), trecuta mereu prin faina. Dupa preferinta, inainte de a le aseza in tava, rondelele se pot unge cu o pensula cu albusul ramas si se pot presara cu nuca macinata amestecata cu putin zahar pudra. In cazul in care doriti sa le glasati, nu este nevoie sa le mai ungeti cu albus si sa presarati nuca.
Tava se unge cu putin unt, apoi rondelele se asaza in tava si se coc la cuptor, la foc mic, timp de aproximativ 20-25 minute.
In acest timp, puteti pregati glazura. Fierbeti zaharul cu laptele si cacaua 3-4 minute. Dupa doua-trei clocote, adaugati si untul, amestecati, apoi luati glazura de pe foc.
Dupa ce s-au racit, rondelele se glaseaza fiecare in parte cu glazura de cacao, cu lama unui cutit, lasandu-le pe o planseta sa se usuce. Se lipesc apoi doua cate doua cu gem de caise, piersici, pasta de macese etc., dupa preferinta. Pofta buna! (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy