Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apimond Cosmeticele bio, cele mai cautate


Cosmeticele bio, cele mai cautate

Email Imprimare

Femeile sunt foarte interesate de aspectul fizic, astfel ca aloca, in fiecare luna, un buget destul de important pentru produse cosmetice. Chiar daca am traversat o perioada de criza economica si chiar daca romancele cheltuie mai putini bani pe cosmetice comparativ cu femeile din alte tari, sectorul cosmetic a inregistrat, si la noi, o crestere in ultimii ani. De altfel, tara noastra are traditie in cosmetica, iar in ultima perioada produsele locale sunt tot mai apreciate in strainatate. Unul din factorii care au ajutat la cresterea exporturilor a fost si este in continuare vanzarea online.

Desigur, printre cele mai cautate se numara produsele bio. Acestea sunt mai scumpe, dar au o calitate mai buna, iar romancele au inceput sa aprecieze tot mai mult marcile autohtone. Aceasta si pentru ca producatorii locali si-au diversificat gamele si si-au imbunatatit partea care tine de prezentarea produselor (ambalaj etc.).
Produsele bio, organice si ecologice se obtin mai greu, cu costuri mai mari. Din pacate, nu toate produsele prezentate ca fiind bio sunt intr-adevar obtinute dupa standardele cerute. Un produs bio trebuie sa aiba pe ambalaj doua semne: AE, care arata ca este obtinut prin agricultura ecologica, si stampila organismului de certificare, care atesta ca producatorul respectiv produce bio.
Pentru ca un produs cosmetic sa fie etichetat bio este nevoie ca toate ingredientele din care este realizat sa provina din agricultura ecologica. Iar cosmeticele bio pe baza de produse apicole (laptisor de matca, venin de albine, miere etc.) trebuie sa foloseasca, si ele, ingrediente provenite dintr-o apicultura ecologica. Legatura dintre apicultura ecologica si agricultura ecologica este foarte stransa, deoarece produsele stupului sunt bio si eco doar atunci cand albinele respective isi procura ingredientele din culturi ecologice. Aceasta inseamna ca plantele respective cresc in arii naturale, ca pe o raza de 5 kilometri nu exista poluare de nici un fel si, desigur, ca nu se folosesc ingrasaminte sau tratamente chimice, mai ales in perioada de inflorire a plantelor.
Unul dintre ingredientele apicole "la moda", foarte apreciat chiar si de vedete, este veninul de albine. E considerat o alternativa naturala la Botox, avand foarte bune efecte antirid si antiimbatranire (pe langa bine cunoscutele efecte antiinflamatoare).
Laptisorul de matca poate fi folosit ca atare (ca masca) sau in compozitia unor creme, avand efecte antirid si asigurand fermitatea pielii.
Uleiurile vegetale fac si ele parte din compozitia cremelor cosmeticelor bio, dar pot fi utilizate si ca atare. Uleiul de argan, de exemplu, foarte apreciat in ultima perioada, este sanatos, eficient si are un efect rapid. El este importat din nordul Africii, singurul loc in care poate fi gasit, insa realizarea produselor cosmetice care il includ se face aici, in Romania.
Apele de flori pot fi utilizate ca demachiant sau ca after-shave.
Pe langa cosmetice, exista, desigur, si produse de ingrijire naturale si bio (sampoane etc.). Unele se bazeaza pe produse ale stupului – propolis (efect antimatreata), miere, laptisor de matca, iar altele pe extracte vegetale (urzica, musetel, coaja de nuca, otet de cidru etc.).
Despre produsele cosmetice romanesti bio a vorbit Cecilia Caragea, consultant comunicare Apimond, in cadrul emisiunii Ora de stiri, de pe TVR 2.

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy