Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apimond Ceara de albine BIO de la Apimond


Ceara de albine BIO de la Apimond

Email Imprimare

Ceara de albine este un produs natural, produs de glandele specializate aflate in regiunea abdominala a albinelor lucratoare tinere, in varsta de 12-18 zile. Calitatea acestui minunat produs apicol depinde insa de modul in care este extras din stup. Ceara de calitate are o culoare alb-galbuie, dar ceara poate ajunge si la culori maronii inchis. Ceara de albine BIO de la Apimond imbogateste de-acum portofoliul de produse al acestui brand romanesc recunoscut deja pentru calitatea produselor sale. Ea poate fi folosita atat pentru a fi mestecata, cat si pentru aplicatii externe prin incalzire sau in combinatie cu diferite uleiuri. Iata cate ceva despre beneficiile acestui produs!

Deja din Antichitate, ceara de albine era folosita pentru efectele ei terapeutice. Vechii chinezi o foloseau pentru tratarea afectiunilor pielii. Dar ea este apreciata si pentru efectul benefic pe care il are asupra circulatiei sangvine si, in general, asupra intregului organism, fiind considerata un remediu impotriva imbatranirii. Efectele benefice sunt extrem de variate. Ea poate stimula lactatia, dar in egala masura poate trata amigdalita, poate fi folosita ca expectorant, poate fi un remediu in cazul paradontozei si a afectiunilor cavitatii bucale, a febrei fanului, tusei si a inflamatiilor mucoasei nazale si chiar si a astmului bronsic. De asemenea, este bine de stiut ca in stomac ceara nu este digerata, dar are o actiune benefica, facilitand tranzitul intestinal si poate ajuta in tratarea colitei.
Ceara de albine poate fi mestecata ca atare, obtinandu-se in primul rand o buna igiena a cavitatii bucale, albirea si detartrarea dintilor si intarirea gingiilor, dar si stimularea secretiei salivare si a celei gastrice. Ceara topita este folosita deja din Antichitate pentru epilare, ea asigurand in acelasi timp o actiune dezinfectanta, cicatrizanta si nutritiva asupra pielii, iar unele studii indica un anumit efect inhibitor asupra foliculului pilos. Ceara de albine exercita un puternic efect trofic asupra pielii si de intretinere a tenului, fiind astfel folosita intens in cosmetica. Incalzita putin in bain marie ea poate fi amestecata cu uleiuri vegetale si alte substante active naturale, formand o baza cremoasa, la care se pot adauga diferite uleiuri esentiale, obtinandu-se astfel produse cosmetice sau terapeutice de calitate, cu cele mai felurite aplicatii, de la ingrijirea tenului si pana la tratarea reumatismului, a starilor gripale, pentru combaterea durerilor musculare sau a stresului. Printre nenumaratele calitati ale acestor produse astfel obtinute merita sa amintim proprietatile antiseptice, cicatrizante, de hidratare, tonifiere, hranire si intinerire a pielii, dar si cele afrodisiace. In cadrul produselor de ingrijire a parului, ceara de albine confera rezistenta, volum si stralucire, ajuta la repararea parului si-l face pe acesta mai usor de aranjat, mai sanatos si il protejeaza de factorii nocivi din mediu. Ceara de albine BIO de la Apimond nu ar trebui asadar sa lipseasca din setul de remedii naturale pe care trebuie sa-l avem mereu la indemana.
Pret: 10 lei (100 g). Se gaseste in magazinele cu produse naturale, atat cele offline, cat si cele online.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy