Sambata, 26 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Polenul, un adevarat panaceu natural


Polenul, un adevarat panaceu natural

Email Imprimare

Cu siguranta, fiecare dintre noi a auzit despre binefacerile polenului, dar acum poate descoperi lucruri noi din interesanta prezentare de care s-a bucurat polenul in cadrul emisiunii Tinerete fara batranete de pe canalul TV Digi 24. Si nu este vorba aici doar despre polen in genere, ci mai ales despre polenul crud cu mult mai placut la gust si cu mult mai usor de asimilat si mai eficient decat cel uscat. Acesta trebuie pastrat insa la congelator deja din momentul in care a fost recoltat. Trebuie sa stim ca acesta nu ingheata, deoarece are un continut foarte redus de apa.

In acelasi timp, este important sa aflam despre binefacerile deosebite pe care ni le aduc diferitele tipuri de polen. Caci, in afara de polenul poliflor, care imbina calitatile mai multor tipuri de polen, putem beneficia si de polenul cules de la un singur tip de plante. Iar acesta poate actiona ca un adevarat medicament benefic pentru diferite afectiuni. Astfel, de exemplu, polenul de mar reuseste datorita cotinutului bogat in polifenoli sa ne apere de infectii, in timp ce polenul de paducel actioneaza asupra circulatiei, fiind benefic in cazul bolilor cardiovasculare. El reduce, de asemenea, depunerile de grasimi de pe vene si tesuturi si este folosit inclusiv in tratarea depresiei sau a anxietatii.
La randul lui, polenul de castan dulce si de mur este folosit in tratarea venelor si capilarelor, el fiind un bun protector al peretelui vaselor. In plus, el previne demineralizarea organismului. De remarcat este si actiunea benefica asupra sistemului nervos, el fiind indicat si in depresii si impotriva anxietatii. Dar principalii beneficiari ai acestui tip de polen sunt femeile aflate la menopauza. Practic, polenul de castan si de mur ar trebui sa nu lipseasca din congelatorul nici unei femei trecute de 50 de ani.
Remarcabil este si polenul de trandafir salbatic, bogat in vitamine si recomandat atat pentru afectiunile colonului si ca bun stimulent digestiv, cat si impotriva unor afectiuni circulatorii. Nu trebuie sa ignoram insa nici polenul poliflor. Cu un important continut proteic, el ne aduce un aport semnificativ de aminoacizi esentiali, structuri care deriva din proteine si pe care organismul nu si le poate sintetiza singur. El este recomandat in afectiuni hepatice sau digestive, in cazul persoanelor care au tendinta sa retina apa, la o vezica biliara ceva mai lenesa si poate proteja ficatul, inclusiv in cazul unei medicatii mai agresive care il poate obosi. Dar polenul poate ajuta chiar si in cazul chisturilor ovariene si al fibromului uterin. Sunt insa doar cateva idei cu privire la binefacerile polenului crud. Apiland ofera o paleta mult mai larga de polen crud, cu mult mai multe avantaje pentru sanatatea noastra. Si - nu in ultimul rand - cu un gust excelent.

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy