Joi, 8 Dec

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Laptisorul de matca pur si crud


Laptisorul de matca pur si crud

Email Imprimare

Un alt produs al stupului, mai special, este laptisorul de matca pur si crud. Acesta se pastreaza la frigider, la o temperatura de 2 pana la 6 grade Celsius, de la recoltare pana cand ajunge la clientul final, pe tot lantul de distributie. De aceea, recomandarea este sa cumparati laptisor de matca crud doar de la magazinele care il depoziteaza in frigider. Poate fi comandat si online, caci rezista cateva zile (durata transportului). La fel, acasa trebuie sa-l tinem tot la frigider.
Laptisorul de matca are un gust specific. Nu toata lumea il apreciaza – de aceea, o idee este sa-l dizolvam in miere. Mierea are proprietati antiseptice, astfel ca, amestecat in miere, laptisorul de matca crud poate rezista si la temperatura camerei. Totusi, pentru ca mierea sa aiba forta de a pastra intacte proprietatile laptisorului de matca, proportia acestuia nu trebuie sa depaseasca 2% din cantitatea de miere.
Laptisorul de matca are multe calitati. Este un excelent tonifiant, un foarte bun imunizant, fiind recomandat pentru prevenirea racelilor si gripelor. De asemenea, este foarte bun pentru memorie, ajutandu-i pe elevi si studenti in perioadele solicitante din punct de vedere intelectual. Laptisorul de matca intarzie procesele de imbatranire si este utilizat si in cosmetica. Poate fi folosit si pe post de masca, dar cel mai bine este sa-l consumam in uz intern. Cantitatea recomandata este de 1-2 grame pe zi. Recipientul in care pastram laptisorul de matca la frigider are o lingurita speciala care ne ajuta sa portionam cantitatea.
Despre produsele stupului si beneficiile acestora a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare Apiland, in emisiunea saptamanala Cu... minte de duminica, difuzata de Radio Romania Cultural. Va invitam sa o ascultati! (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy