Sambata, 26 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Mierea, un cadou al naturii


Mierea, un cadou al naturii

Email Imprimare

Alaturi de lapte, mierea este unul din cele mai vechi alimente ale umanitatii. Acest veritabil aliment-medicament se bucura insa si astazi de o mare apreciere peste tot in lume, reprezentand, in continuare, un adevarat simbol al vietii si sanatatii.
Mierea are un gust foarte bun, care difera in functie de florile din care a fost obtinuta. Este delicioasa, dulce si aromata. In plus, are o putere de indulcire mai mare decat zaharul procesat, astfel ca ar fi mult mai sanatos sa o folosim atunci cand bem un ceai, de pilda. In acelasi timp, e mai saraca in calorii decat zaharul – un alt lucru bun.

Mierea este un aliment bogat in nutrienti si in acelasi timp are o serie de proprietati curative, in primul rand antibiotice si antivirale, dar si energizante, antiinflamatorii, diuretice si antimicrobiene sau calmante si sedative. Aceste efecte tamaduitoare difera de la un tip de miere la alta, reproducand efectele plantelor din care a fost recoltat nectarul. In vechime, marele Hipocrate, parintele medicinii, folosea mierea pentru a trata boli respiratorii, intestinale sau renale si pentru a ingriji plagile celor raniti in lupte.
Trebuie insa sa stim ca mierea este mult mai benefica pentru organism atunci cand e consumata in starea ei naturala, cruda, neprelucrata, asa cum este mierea Apiland. In acest fel, isi pastreaza toate principiile active si toate proprietatile unice. Mierea incalzita la peste 40 de grade Celsius isi pierde multe dintre calitati. Mai mult, ea poate deveni chiar toxica, prin transformarea zaharurilor in aldehidahidroximetilfurfurol. Din acelasi motiv nu e bine sa pastram mierea in lumina directa a soarelui, vara. Prin urmare, ar trebui sa evitam sa ne procuram miere de la cei care o vand la marginea drumului, vara, caci ea este aproape sigur deteriorata din cauza incalzirii.

Puteti citi continuarea pe apiland.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy