Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen Teknion, alaturi de o prestigioasa institutie academica

Teknion, alaturi de o prestigioasa institutie academica

Email Imprimare

Brandul Teknion realizeaza, prin piesele sale de mobilier, o punte de legatura intre om, spatiu si tehnologie. O serie intreaga de institutii si de companii din domenii dintre cele mai diverse, precum educatie, energie, finante-asigurari, sanatate, media, au ca numitor comun viziunea Teknion asupra spatiului. Un asemenea exemplu este si renumitul Institut Watson pentru Studii Internationale din cadrul Universitatii Brown  (Rhode Island, Statele Unite ale Americii), care a ales Teknion pentru a conferi salilor de cursuri si campusului in ansamblu o estetica placuta, in armonie cu prestigiul de care se bucura institutia in lumea academica.

Institutul Watson pentru Studii Internationale, fondat in 1981, este rezultatul viziunii omului de afaceri si filantropului Thomas J. Watson Jr., care si-a dorit sa puna bazele unei institutii de invatamant superior capabila sa raspunda nevoilor acute ale lumii in care traim. Recent, Institutul Watson s-a innoit, insa a dorit ca rafinamentul clasic al spatiului sa coexiste cu dotarile tehnologice de ultima generatie. Universitatea Brown l-a ales pe arhitectul new yorkez Rafael Vignoly pentru a proiecta si a da viata unei cladiri de peste 5.000 metri patrati care sa reuneasca sub un singur acoperis specializarile raspandite in campus.
Misiunea amenajarii spatiului a fost incredintata brandului Teknion, acesta trebuind sa raspunda unei provocari majore: noua cladire trebuia sa reflecte valorile Institutului si, in acelasi timp, sa reprezinte spatiul de lucru de zi cu zi pentru sute de studenti si de cadre universitare. Diversele birouri, biblioteca si centrul de studii, amfiteatrul, salile de curs si salonul au fost proiectate astfel incat sa incurajeze comunicarea, socializarea si colaborarea creativa. O provocare suplimentara a fost reprezentata de cerintele specifice ale Universitatii in materie de mobilier si in functie de buget.
80 de birouri, inclusiv biroul directorului si sala de intruniri a consiliului Institutului, au fost amenajate cu mobilier din diversele colectii Teknion, printre care Modena, cu finisari din artar, pentru a imprima pieselor o caldura cu totul deosebita, si Harrington, care reuneste scaune ergonomice executive, imbracate in piele neagra, pentru un plus de profesionalism. O prezenta placuta este mobilierul din gama Transit®, gandit pentru a oferi maximum de flexibilitate, permitand, totodata, modelarea repetata a spatiului de lucru in functie de nevoile specifice.
Dincolo de calitatea lucrarilor si de paleta vasta de mobilier din care a putut alege, Universitatea Brown a fost impresionata si de colaborarea extrem de stransa cu echipa de management a brandului Teknion, in contextul in care comunicarea a fost unul dintre punctele cheie care a asigurat succesul proiectului. In plus, datorita designului integrat, unul dintre atuurile mobilierului Teknion, care permite posibilitati multiple de combinare a pieselor, costurile proiectului au fost reduse semnificativ.
In tara noastra, mobilierul Teknion, simplu, modern si, in acelasi timp, rafinat, raspunzand exigentelor si celor mai pretentiosi clienti, este importat de compania noastra, Hansen.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy