Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen Teknion, o companie pentru care mediul inconjurator conteaza

Teknion, o companie pentru care mediul inconjurator conteaza

Email Imprimare

Protejarea mediului si dezvoltarea durabila sunt doua dintre valorile ce definesc brandul de mobilier Teknion. Pentru ca Teknion inseamna mult mai mult decat scaunele ergonomice inconfundabile si mobilierul de birou de o calitate exceptionala care au facut inconjurul lumii. Drept dovada, de curand, filiala Teknion din Quebec (Canada), Teknion Roy & Breton, a fost distinsa cu un prestigios premiu Phoenix pentru mediu. Teknion s-a numarat, astfel, printre cei 15 castigatori, selectati de un juriu independent, carora li s-a decernat cea mai inalta distinctie acordata in provincia Quebec pentru protejarea mediului inconjurator.

Anual, premiile Phoenix incununeaza eforturile companiilor care s-au facut remarcate prin actiunile lor de protejare a mediului si de promovare a conceptului de dezvoltare durabila. Teknion a fost premiata pentru lupta dusa impotriva schimbarilor climatice prin dezvoltarea si punerea in practica a unui proiect de optimizare a transporturilor in vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera. Prin cresterea densitatii produselor transportate in camioane, Teknion Roy & Breton Quebec a reusit sa reduca numarul de camioane folosite pentru livrarea produselor si, implicit, sa diminueze emisiile de dioxid de carbon cu peste 2000 de tone anual. Filiala Teknion din Quebec devine, astfel, un exemplu elocvent de companie care isi asuma obiectivul de reducere a consumului de energie, gasind noi mijloace de promovare a dezvoltarii durabile.
De altfel, an de an, in scopul reducerii impactului pe care procesul de fabricare si de livrare a mobilierului l-ar putea avea asupra mediului inconjurator, Teknion isi impune standarde tot mai inalte, in conformitate cu propria Carta de Mediu. Cateva dintre obiectivele urmarite de Teknion sunt reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, diminuarea consumului de gaze naturale, curent electric si apa, precum si o reciclare mult mai eficienta a deseurilor.
Pentru Teknion, cifrele vorbesc de la sine: daca la inceputul programului, in 2003, procentul de reziduuri reciclate ajungea la 45%, astazi compania recicleaza in proportie de 88%, iar obiectivul ambitios este depasirea pragului de 90%. Dupa cum afirma Doug Hietkamp, directorul Teknion pentru programele de dezvoltare durabila, aceste rezultate reprezinta mereu o noua provocare: Cu cat facem mai multe pentru protectia mediului, cu atat devine mai greu. Stim insa ca ceea ce este bine pentru mediu este bine pentru noi toti. Iata cum grija pentru mediul inconjurator devine o valoare adanc inradacinata in cultura unei companii de prestigiu, pe deplin constienta ca eforturile de azi vor fi rasplatite de generatiile viitoare, singurele in masura sa aprecieze daca obiectivele au fost sau nu indeplinite.
In Romania, piesele de mobilier Teknion sunt importate de compania noastra, Hansen.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy