Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen Ibebi, culoare, confort si buna dispozitie

Ibebi, culoare, confort si buna dispozitie

Email Imprimare

Compania italiana Ibebi a luat fiinta in 2007, insa povestea ei s-ar putea spune ca este mult mai veche. In 1996, doi frati puneau bazele companiilor EIS si SEDYS, producatoare si distribuitoare de mobilier de birou. Ca o strategie de dezvoltare, proprietarii celor doua decid, 11 ani mai tarziu, crearea Ibebi Design, o companie care si-a propus, de la bun inceput, sa realizeze mobilier pentru spatiile publice.
In ultimii ani, Ibebi a inovat mult in domeniu, explorand la maximum evolutia gusturilor in materie de mobilier si adaptandu-si produsele la exigentele estetice si functionale din zone geografice extrem de variate. Compania si-a dezvoltat astfel o viziune globala asupra pietei, datoria designerilor si a companiei in general fiind, inainte de toate, sa inteleaga si sa gestioneze semnalele ce vin dinspre consumatorii finali, pentru ca piesele de mobilier Ibebi sa poata anticipa si raspunde unor nevoi latente.

La Ibebi, cei care dau viata si contur acestor dorinte sunt designerii de top ce compun echipa de succes a brandului italian, nume importante precum Giorgio Manzali, Paolo Grasselli, Alessandro Masturzo, Raba Rainer sau Menguzzato & Nascimben, ale caror creatii au fost admirate si premiate, de-a lungul anilor, la expozitiile si competitiile de profil. Printre designerii Ibebi se numara si Studio Archirivolto, alcatuit din Claudio Dondoli si Marco Pocci, doi absolventi de arhitectura la Florenta, care, din 1989, se dedica exclusiv designului industrial. Pentru Studio Archirivolto, orice proiect este fundamentat pe relatia directa cu clientul. De la bun inceput, Studio Archirivolto a fost mereu in cautare de materiale si de tehnologii noi, care sa permita obtinerea celor mai bune rezultate in termenii raportului calitate-pret.
Unul dintre segmentele in care exceleaza Ibebi este reprezentat de mobilierul pentru cluburi si baruri. Intr-un astfel de spatiu, scaunele sunt un element central al decorului. Ibebi a creat special in acest sens doua game de scaune, Hula Op si Bongo, rod al imaginatiei lui Raba Rainer, respectiv al designerilor din Studio Archirivolto. Au toate atributele ce s-ar putea pretinde de la un scaun de bar: sunt ultramoderne, cu forme avangardiste, disponibile intr-o paleta de culori vii (rosu, portocaliu, alb, negru, verde, fuchsia, albastru), cu posibilitate de rotire, de ridicare sau de coborare a sezutului pentru confort optim, cu finisaje din otel inoxidabil cromat. Scaunele Ibebi sunt nonconformiste, reusind sa fie, in acelasi timp, elegante. Pentru ca au darul de a transforma orice spatiu, scaunele Bongo si Hula Op se pot integra cu succes si in spatiul de bar de acasa, unde, cu un strop de indrazneala, puteti imbina culori, forme si stiluri diferite.
Ibebi nu inceteaza niciodata sa surprinda prin creatiile sale. Nici un exemplu nu poate fi mai elocvent decat structurile gonflabile, de dimensiuni si forme variate, capabile sa se adapteze spatiului in care sunt amplasate. Scopul acestor structuri este sa optimizeze spatiul pentru diverse evenimente, de la o cina intima la o conferinta sau expozitie. Din dorinta de a veni in intampinarea nevoii de mobilitate crescanda a clientilor, Ibebi a avut ideea biroului din geanta, asa-numitul OIAB (Office in a Bag): un birou care se poate impacheta foarte usor intr-o geanta si lua cu sine peste tot. OIAB poate fi folosit permanent sau poate servi ca solutie temporara, dat fiind ca intreaga structura se umfla in doar 8 minute.
In Romania, piesele de mobilier Ibebi sunt importate de compania noastra, Hansen.



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy