Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Hansen LUMOback, o tehnologie mobila in serviciul sanatatii

LUMOback, o tehnologie mobila in serviciul sanatatii

Email Imprimare

Importanta din ce in ce mai mare acordata ergonomiei in spatiul de lucru de la birou si constientizarea problemelor de sanatate provocate de pozitiile incorecte in care stam pe scaun se concretizeaza in proiecte ambitioase ce vizeaza dezvoltarea de dispozitive de ultima generatie care ne pot ajuta sa ne autoeducam. Este cazul tehnologiei Ergolab, conceputa de brandul german Dauphin si disponibila in Romania prin compania noastra, Hansen Office Design, si, mai nou, al tehnologiei LUMOback, dezvoltata de trei absolventi de la Universitatea Stanford (Statele Unite ale Americii). 

LUMOback este atat un senzor wireless, cat si o aplicatie mobila, imbinare revolutionara de design, stiinta si evolutii de ultima ora in prelucarea mobila a datelor. Mic, usor si confortabil, senzorul LUMOback este conceput pentru a fi purtat, atasat de o centura subtire, in regiunea lombara. Cand stai cocosat, LUMOback emite vibratii, amintindu-ti ca trebuie sa stai drept (fie ca stai pe scaun sau in picioare). Senzorul se conecteaza prin tehnologia Bluetooth la orice dispozitiv de tipul iPhone 4S sau la o noua aplicatie iPad, LUMO, care inregistreaza toate informatiile referitoare la pozitia corpului cand stai pe scaun, in picioare sau culcat, cand mergi la pas sau alergi, furnizate de LUMOback. Oricine poate folosi tehnologia LUMOback, pentru ca este simpla si se integreaza, aproape imperceptibil, in viata de zi cu zi.
LUMOback este rodul experientei personale si al cercetarilor a trei absoventi de la Universitatea Stanford, care si-au asumat misiunea de a-i ajuta pe oameni sa-si imbunatateasca viata: antreprenoarea Monisha Perkash, medicul Charles Wang si inginerul Andrew Chang. Totul a inceput de la dorinta lui Andrew Chang de a gasi o solutie pentru durerile de spate de care suferea, cu atat mai mult cu cat, din cauza lor, el nu mai dadea acelasi randament la locul de munca. Dupa ce a incercat cam tot ce se putea incerca, Andrew s-a indreptat catre cursurile speciale de corectare a pozitiei corpului, unde a invatat cum sa stea corect pe scaun, in picioare sau cand doarme, iar cunostintele acumulate i-au imbunatatit vizibil starea de sanatate si i-au dat ideea realizarii senzorului LUMOback.
Cu ajutorul dispozitivului LUMOback, dezvoltat in colaborare cu specialisti in design si tehnologie, cei trei absolventi de la Stanford au convingerea ca pot sensibiliza milioane de oameni cu privire la cat este de important sa ai o pozitie corecta a corpului in orice moment. In viitor, echipa intentioneaza sa extinda compatibilitatea LUMOback la dispozitivele Android, Blackberry si Windows Phone 7. Puteti vedea cum functioneaza LUMOback urmarind filmuletul de mai jos:

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy