Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Detalii pretioase despre argint


Detalii pretioase despre argint

Email Imprimare

Binecunoscut mai ales ca material folosit la crearea ornamentelor si bijuteriilor, argintul e la fel de pretios si important si in alte domenii. Numele sau vine din latinescul Argentum, cuvant a carui radacina (Arg) insemna in indo-europeana a straluci sau gri - practic, ambele caracteristici ale argintului intr-un singur cuvant.
Argintul are doua caracteristici foarte importante: este cel mai bun conducator de electricitate dintre toate elementele si cel mai bun conducator termic dintre metale. In general, indiferent de domeniu, il intalnim ca aliaj cu cupru, aur, plumb si zinc. E folosit in industrie (catalizator, conductor), la fabricarea oglinzilor, in industria fotografica si nu numai. Multa vreme a fost folosit pentru tacamuri de lux si ustensile de bucatarie.

Odinioara, recunoscandu-i-se valoarea, era folosit si la baterea unor monede. Intr-un fel, argintul a fost dintotdeauna un concurent al aurului, verisorul sau mai... scump. Unii sustin insa ca desi, istoric vorbind, aurul reprezinta cea mai sigura metoda de a conserva si de a transfera bogatia, nu degeaba anumiti oameni prefera sa investeasca in argint, folosindu-l ca vehicul pentru profit, caci e mai stabil in fata inflatiei. Iar numele sunt sonore: Bill Gates, Warren Buffet, George Soros etc. Dar, indiferent de valoarea sa, argintul ne fascineaza prin stralucirea sa unica fata de alte materiale. De aceea, artele vizuale l-au valorificat la maximum. Folosit in realizarea unor obiecte, argintul maximizeaza, in mod simbolic, importanta artistica, dar si sociala a acestora.
Usor de prelucrat, argintul da nastere unor bijuterii superbe. Acestea nu sunt neaparat foarte scumpe, dar cu siguranta ne uimesc prin lux si rafinament... Magazinele You&Me va intampina cu oferta demna de luat in seama din bijuterii din argint.

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy