Miercuri, 17 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Pandantivele anului 2013


Pandantivele anului 2013

Email Imprimare

Pandantivele se pastreaza in moda, caci ele au reprezentat dintotdeauna un accesoriu de baza al ambelor sexe. Fie ca sunt mari si ostentative, fie ca sunt discrete si simbolice, ele pot schimba complet look-ul unei persoane, fie ea femeie sau barbat. Uneori fac parte dintr-un set, alaturandu-se bratarilor, inelelor si cerceilor, dar pot fi purtate foarte bine si ca accesorii independente. Pandantivele sunt ideale pentru cadouri, mai ales daca sunt alese in asa fel incat sa se potriveasca cu personalitatea celui care le primeste.

Povestea pandantivelor se pierde, si ea, in negura vremurilor. Se pare ca zona gatului si a decolteului a fost considerata dintotdeauna perfecta pentru expunerea unor accesorii vizibile, care sa exprime ceva precis. Se pare ca mica figurina preistorica Venus din Hohlen Fels (Germania), veche de aproximativ 40.000 de ani si lucrata din fildes de mamut, a fost purtata si ea ca pandativ, caci in zona capului are un fel de carlig.
Se poate spune ca pandantivele au primit statutul de accesoriu de sine statator in regiunea Greciei, cu cateva sute de ani inainte de Hristos, chiar daca margele in forma de scoici si de animale au existat cu mult inainte. Grecii s-au specializat in prelucrarea pandantivelor colorate, confectionandu-le din ametist, perle si smaralde. Cele mai multe aveau forme animale, pisica fiind una dintre preferate, caci aceasta era un simbol important pentru egipteni, care provenea din a doua dinastie din nordul Egiptului (aproximativ anii 3000 inainte de Hristos). Pisica era asociata cu zeita Bastet, protectoare a casei, a mamelor si a copiilor. Mai tarziu, in Europa, si cainele a devenit un simbol important al accesoriilor care se purtau la gat. Iar pandantivele cu animale sunt in mare voga si astazi. Designerii se intrec in a crea forme de pasari, pesti si animale de companie pe care sa le purtam la gat.
Crucea este considerata a fi cel mai raspandit si cel mai recunoscut simbol religios din lume. Desigur, e asociat cu crestinismul, dar a fost folosit de civilizatii care l-au precedat. Crux Ansata, crucea cu ansa, de pilda, era simbolul egiptean pentru viata si a fost adoptat mult mai tarziu de catre copti (crestinii egipteni) ca simbol crestin.
Crucea  pe post de pandativ are forme si marimi diferite, fiind realizata in stiluri diferite. Pintre cele mai populare forme se numara crucea latina, crucea malteza, crucea celtica si crucea rosicruciana. In ultima perioada, bijutierii au creat noi forme de cruci pandantiv: frumoase, moderne si extrem de creative, care merg de la traditional si ornamental pana la stilizat si sofisticat.
Creatiile Manuel.Zed, pe care le gasiti in magazinele You&Me, sunt perfecte pentru anul 2013. Pandativele din colectia Pendant sunt din aur de 18 carate si otel, din otel cu strasuri sau din otel si zirconiu. Au diferite forme simbolice, potrivite pentru gustul fiecaruia: cruce, steluta, inimioara, floare etc. Prin urmare, fiti la moda si in noul an si alegeti accesoriile Manuel.Zed!

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy