Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Cerceii in epoca glamour


Cerceii in epoca glamour

Email Imprimare

Continuam incursiunea in istoria fascinanta a cerceilor si ajungem astfel in secolul al XX-lea. Anii ’20 sunt marcati de popularitatea cerceilor cu motive geometrice, dintre care se disting cei in forma de para. In perioada Art Déco sunt din nou in voga cerceii lungi si extravaganti. Diamantele raman a girl’s best friend, insa extrem de apreciat in epoca este si opalul negru. In prima jumatate a secolului al XX-lea, la mare cautare sunt cerceii fantezie, inspirati din modele vechi. Insa secolul al XX-lea aduce o noutate - inventia cerceilor cu clipsuri, care le permite femeilor sa poarte indragitele podoabe fara sa mai fie nevoite sa-si dea gauri in urechi.

Cerceii cu clipsuri se impun rapid, atat pentru ca sunt mult mai confortabili, cat si pentru ca se gasesc sub cele mai diverse forme. In anii ’30, celebra casa de bijuterii Van Cleef & Arpels breveteaza asa-numitul invisible setting, un procedeu ingenios prin care mai multe pietre pretioase perfect calibrate sunt incrustate fara ca metalul sa se vada, dand astfel impresia ca ar fi lipite unele de altele. Anii ’60 sunt marcati de moda cerceilor puces sau stud, cu motive florale, ornati cu diamante, safire sau coral. Acest tip de cercei ramane legat de imaginea plina de gratie si de eleganta a lui Audrey Hepburn, protagonista peliculei Breakfast at Tiffany’s, care a impus cerceii discreti, cu perle. 
Bijuteriile au facut dintotdeauna parte din arsenalul glamour al divelor de la Hollywood. O alta legenda a celei de-a saptea arte, Elizabeth Taylor, este celebra pentru colectia ei impresionanta de bijuterii, atat ca numar (casa Christie’s a scos la licitatie, anul trecut, aproape 300 de piese), cat si ca valoare. Diamante, smaralde, rubine, safire si legendara perla La Peregrina, toate au impodobit somptuoasele bijuterii pe care Liz Taylor le-a purtat in cele mai importante momente din viata sa. Pentru ca suntem la capitolul cercei, nu putem sa nu amintim superbii cercei cu smaralde, parte dintr-un set de bijuterii pe care Elizabeth Taylor si sotul ei, Richard Burton, l-au achizitionat in 1963 de la casa de bijuterii Bulgari, pe cand filmau pelicula Cleopatra, in Italia. Veritabila regina a smaraldelor, Liz Taylor a conferit brosei din acest set o noua utilizare, foarte sic, purtand-o si prinsa in par. Setul Bulgari cu smaralde, care crea un efect irezistibil cu ochii ei de culoarea ametistului, a fost unul dintre preferatele actritei.
In magazinele You&Me va asteapta o gama variata de cercei, din materiale scumpe, cu perle, diamante si alte pietre pretioase, care va vor face sa va simtiti cu adevarat ca o diva! (Foto: Wikipedia)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy