Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :


Argint din Luna

Email Imprimare

Fiecare dintre noi are preferinte cromatice, acesta e un lucru cert. Exista culori in preajma carora ne simtim bine, culori care ne tonifica sau care ne linistesc etc. In functie de personalitatea noastra, le vom alege intotdeauna pe cele care ne fac bine, in imbracaminte, dar si in intimitatea locuintei noastre. De asemenea, de-a lungul timpului, fiecare culoare si nuanta a primit o anumita simbolistica, care in general este legata de proprietatile si efectele ei. Albul si argintiul sunt culorile puritatii si ale aspiratiei spre puritate, ale receptivitatii si ale rafinamentului. Sunt culorile Lunii, neasemuitul astru al noptii care i-a inspirat dintotdeauna pe poeti, pe romantici si pe visatori. Asa cum Soarele este astrul luminii si are ca simbol aurul, Luna reprezinta lumina "rece", alba-argintie, mai discreta, mai palida, dar in acelasi timp mai misterioasa.
Zodiacul european face si el aceste conexiuni – in timp ce Leul are drept caracteristice "planeta" Soare, culorile auriu, portocaliu si rosu, ca metal aurul, ca pietre pretioase ambra si diamantul galben, ca element Focul, iar ca zi a saptamanii duminica (Sunday, Sonntag), Racul are drept semne reprezentative Luna, albul si argintiul, argintul, perlele si piatra de Luna, elementul Apa si ziua de luni (Monday, Montag).
Cei nascuti in zodia Racului sunt meditativi, au multa imaginatie, sunt interiorizati si precauti, foarte creativi, mai ales la nivel artistic si plini de sensibilitate, retragandu-se in "carapacea" lor atunci cand li se pare ca sunt amenintati.
Argintul, metalul acestei zodii, este mai subtil, mai discret decat aurul, de pilda. Frumusetea lui nu atrage atentia din prima clipa, nu-ti ia ochii, ci se lasa descoperita treptat, revelandu-se mai discret, totusi la fel de pregnant. Stralucirea lui nu este nici ea ostentativa, ci e oarecum mai stinsa, mai pretentioasa, mai gingasa si mai stilata.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy