Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :


Regina pentru o zi

Email Imprimare

Diadema este unul dintre accesoriile care transforma orice mireasa intr-o adevarata regina in cea mai importanta zi a vietii sale. Diadema are o istorie indelungata, care se pierde in ritualurile de impodobire a mumiilor regale din civilizatia Egiptului Antic. In Grecia Antica, diademele impodobeau capul statuilor reprezentand zeitatile, dar erau acordate si ca distinctie campionilor, iar persoanele de vaza le purtau la ocazii speciale. La romani, diadema era un semn al rangului inalt si al onoarei.

Diadema, ca bijuterie purtata de mireasa, s-a generalizat de-abia in secolul al XIX-lea. Initial, diadema de nunta era oferita miresei inainte de ziua cea mare de catre tatal ei sau de catre viitorul sot. Incrustata cu pietre pretioase si diamante, diadema era simbol al bogatiei si al pozitiei sociale. In inalta societate a secolului al XIX-lea, diadema era insa un accesoriu obligatoriu nu numai pentru nunta, ci si pentru alte ocazii deosebite, cand era purtata cu cercei tip chandelier, bratari si coliere somptuoase. Inspirate de moda din Roma Antica, doamnele de la curtea imperiala a Frantei purtau diademe simple si simetrice, decorate cu lauri si frunze de maslin. Dupa 1815, designul diademelor a devenit mai extravagant, la inceputul secolului al XX-lea ajungandu-se la o adevarata intrecere intre doamnele din Paris in privinta diademelor.
Exista trei stiluri de diadema de mireasa. Diadema coronita (circlet) se remarca prin inaltimea relativ egala a lucraturii in partea din fata, dar care scade treptat spre partea din spate. Este impodobita cu rubine, ametist, smaralde si safire. Una dintre cele mai cunoscute diademe de acest tip este asa-numita Oriental Circlet Tiara, comandata, in 1853, de Printul Consort Albert, pentru sotia sa, Regina Victoria a Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei. Diadema incrustata cu diamante si rubine a mai fost purtata, de-a lungul timpului, de Regina Elisabeta (Regina Mama) si de Regina Elisabeta a II-a. Diadema ghirlanda (garland), mai mica si mai delicata, poate avea un design foarte elaborat sau, din contra, poate fi mai simpla, de exemplu cu flori stilizate. Regina Victoria Eugenia a Spaniei a comandat celebrei case Cartier o astfel de diadema in stilul Art Deco, in 1927. Asa-numita diadema kokoschnik este inspirata de forma podoabelor purtate in mod traditional de femeile din Rusia. Diademele de acest tip se remarca prin designul mai simplu, fiind batute, adesea, cu mii de diamante si pietre pretioase. Un exemplu elocvent este reprezentat de diadema kokoschnik a Imparatesei Maria Alexandrovna a Rusiei, sotia Imparatului Alexandru al II-lea. Superba piesa etala, pe structura din aur si argint, sapte safire mari, incrustate, fiecare, intre manunchiuri de  diamante dispuse geometric.
Mult timp, diademele fastuoase au fost inlocuite de podoabe mai simple, dar astazi asistam la o revenire a lor, pentru ca orice mireasa isi doreste, in ziua nuntii, sa se simta ca o adevarata printesa. Diadema trebuie insotita de bijuterii pe masura, de aceea va invitam in magazinele You&Me, unde consilierii nostri va vor ajuta sa gasiti cerceii, bratara si colierul care vor completa perfect tinuta dumneavoastra de regina din ziua cea mare.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy