Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Inca putin pana la exuberanta!


Inca putin pana la exuberanta!

Email Imprimare

In istoria recenta (dar poate ca asa a fost dintotdeauna!), atunci cand oamenii au iesit dintr-o perioada de privatiuni economice, s-au “răzbunat” prin consum exagerat si, vorbind de moda, prin opulenta si extravaganta. La fel se va intampla probabil si acum, in perioada urmatoare si mai ales in 2012, cand se pare ca vom scapa, in sfarsit, de criza si de recesiune. Nervozitatii actuale ii va lua locul exuberanta si pofta nebuna de a ne trai viata din plin. In domeniul vestimentar si al accesoriilor, dar mai ales al bijuteriilor, aceste lucruri se vor exprima, cu siguranta, prin optiunea pentru tot ce este mare si indraznet. Este vorba de un nou inceput – inca suntem prudenti, vrem siguranta si echilibru, dar tentatia descatusarii parca ne-a acaparat deja sufletele. Totusi, in ceea ce priveste accesoriile, nu ne vom avanta cu imaginatia pana la extravaganta maxima din prima clipa, ci vom porni treptat, pastrand inca, pentru o vreme, un anumit simt al masurii.

Stilistii considera ca in perioada imediat urmatoare vom cauta simplitatea, designul necomplicat, culorile calde si simple, precum si metalele simple si materialele prietenoase cu mediul inconjurator, ca lemnul, osul, pietrele semipretioase in culori de pamant si in general in culori nesofisticate. Este o perioada pe care o putem asemana cu... o camera de depresurizare. Inca resimtim nervozitatea si nesiguranta cauzate de criza, dar... vom lasa la o parte lantisoarele subtiri ale ultimilor doi ani si ne vom concentra atentia pe alaturarea metalelor innegrite si pe toate materialele naturale, de la bambus si perle pana la materiale reciclate.
Se pare ca in perioada urmatoare perlele vor juca un rol major in moda. Le vom privi acum cu alti ochi, le vom redescoperi. Ele degaja speranta si simplitate in acelasi timp, stralucire si liniste. In plus, se potrivesc cu aproape tot ceea ce avem in garderoba. Perioada recesiunii ne-a obisnuit sa renuntam la unele dintre lucrurile pe care ni le doream si ne-a obligat sa facem optiuni inteligente, astfel ca acum stim cum sa alegem acele bijuterii care sa ne infrumuseteze cat mai multe tinute vestimentare. Intr-un fel, se poate spune ca... am cam avut nevoie de recesiunea economica. Aceasta ne-a constrans sa ne corectam si sa ne revizuim un pic tendinta de a fi prea incarcate, de a iesi prea mult in evidenta (si) prin bijuterii. I-a obligat si pe designeri sa se intoarca catre simplitate, naturalete, pastrandu-si insa creativitatea.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy