Sambata, 27 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Diamantele sunt pentru totdeauna


Diamantele sunt pentru totdeauna

Email Imprimare

O vorba veche si adevarata spune ca diamantele sunt pentru totdeauna, caci de un diamant valoros nu ai cum sa nu te legi sufleteste. Poate ca acesta este si motivul pentru care oamenii celebri si avuti au incercat sa-si impresioneze iubitele oferindu-le cu ocazia logodnei sau a nuntii bijuterii cu diamante. Aceste minunate pietre pretioase "vorbesc" despre iubire, romantism si povesti cu zane si printi care raman impreuna pentru vesnicie...
Exista cateva nunti memorabile care au ramas in istorie (si) datorita diamantelor.

Ducesa Maria de Burgundia a fost prima femeie despre care se stie ca a primit un inel de nunta cu diamant, pe 18 august 1477. Momentul era unul foarte important, caci prin casatoria ei cu Arhiducele Maximilian I, viitorul Imparat al Austriei, se uneau Casele de Habsburg si de Burgundia. Casnicia celor doi a fost una fericita, chiar daca scurta, iar cuplul ne-a lasat ca mostenire Cartea Orelor, o carte de rugaciuni care a devenit foarte populara in Evul Mediu, decorata de Albrecht Dürer si de alti artisti.
In anul 1953, Jacqueline Kennedy a purtat la "nunta anului" un elegant inel cu diamant de 2 carate si cu smaralde. Foarte eleganta, prima doamna a Americii a fost imbracata intr-o rochie de mireasa din tafta de culoarea fildesului si a purtat voalul cu dantela al bunicii sale. Tiara a fost facuta din dantela si din flori de portocal. Bijuteriile pe care le-a purtat la eveniment au fost: un lantisor din perle, un ac cu diamante, in forma de frunza, cadou din partea familiei Kennedy, si o bratara din perle si diamante, cadou de nunta de la John Kennedy.
Cand s-a casatorit cu Grace Kelly, "Printesa Hollywood-ului", Printul Rainier de Monaco i-a daruit un inel de logodna cu un diamant de 12 carate. Ea a purtat acest inel in ultimul sau film, High Society, in 1956. Intr-un cadru din film, Bing Crosby are urmatoarea replica: Some stone, did you mine it yourself? (Ce piatra! Ai extras-o din mina chiar tu?). Printesa Grace de Monaco a purtat la eveniment o vestimentatie de nunta creata de Helen Rose, designer la Hollywood  – matase cu o dantelarie veche de 125 de ani. Tot cu ocazia nuntii, Printul Rainier i-a daruit Printesei Grace un foarte frumos set de bijuterii din diamante si perle creat de casa Van Cleef & Arpel, care cuprindea un lantisor de gat, o bratara si cercei.
Legendarul Elvis Presley i-a daruit preafrumoasei sale mirese, Priscilla, un inel cu un diamant de 3,5 carate inconjurat de 21 de diamante mai mici. Cei doi s-au casatorit la Hotelul Aladdin din Las Vegas. Elvis a purtat smoching si cizme de cowboy, iar Priscilla si-a creat singura rochia de mireasa, din matase alba tivita pe margini cu bobite de perle.
Evident, nu toata lumea dispune de asemenea bugete incat sa daruiasca asemenea inele de poveste… Insa un mic inel de logodna cu un mic diamant pentru aleasa inimii merita din plin! Pentru modele clasice sau moderne, cu mici diamante montate in aur alb sau galben, cu structuri si luminozitati aparte, va asteptam un drag in magazinele noastre You&Me. E un mod fericit de a incepe o casnicie!

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy