Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :


Argint la masculin

Email Imprimare

Prin culoarea si calitatile sale, argintul a primit, de-a lungul timpului, mai multe valente simbolice. Sa ne oprim acum asupra celor care se refera la barbati.
In zilele noastre, tot mai multi barbati poarta bijuterii si ornamente din argint. Ei sunt mult mai constienti de modul in care se prezinta in societate: influentati de mass-media, inspirandu-se de multe ori din look-ul celebritatilor (staruri pop, sportivi, actori etc.), citind reviste de fashion. Barbatii moderni sunt parca mai constienti de faptul ca, spre diferenta de vremurile de demult, cand nu era nevoie de prea mult efort pentru a atrage atentia femeilor, situatia s-a schimbat radical. Astfel ca, pentru a fi mai… dezirabili, barbatii nu se opresc la inele, ci poarta acum si bratari sau lantisoare din argint. Sunt preferate, mai nou, simboluri si modele tribale din argint.

Nimic nou sub soare: in Egiptul antic, bijuteriile semnificau puterea. Barbatii egipteni le purtau tot timpul, iar cei mai instariti le luau cu ei chiar si dupa moarte, acestea aflandu-se printre obiectele importante care li se puneau in mormant. Dar nu numai barbatii vechiului Egipt se dadeau in vant dupa bijuterii: Napoleon Bonaparte a tinut sa redea maretia bransei bijutierilor, incurajand mult crearea de bijuterii si ornamente.
Celtii purtau si ei argint si aur, atat femeile, cat si barbatii. Stilul celtic al pieselor de argint a supravietuit pana in zilele noastre datorita frumusetii sale unice. Modelele inelelor de argint ale barbatilor se regasesc, peste timp, in bratarile de argint ornate cu bine cunoscutele impletituri celtice. Aceste forme impletite, tipic celtice, sunt considerate mistice, simboluri care ne amintesc de natura eterna a spiritului nostru.
Vikingii acordau si ei o mare atentie metalelor pretioase ca simboluri ale bogatiei si puterii, iar cele mai purtate piese erau cele de argint. Am putea spune ca inelele groase pentru brat si pentru gat erau echivalentul unei masini de lux sau al unui ceas scump in zilele noastre!
Barbatii moderni considera ca este cool sa poarte argint: lantisoare (foarte in voga acum), sau lantisoare masive, grele, care exprima o atitudine mai sobra, mai masculina… Oricum, ceea ce am putea numi trendul tribal in domeniul bijuteriilor de argint reprezinta chiar un must have pentru multi dintre ei. (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy