Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog You&Me Marturiile, amintiri de la o nunta de basm


Marturiile, amintiri de la o nunta de basm

Email Imprimare

In regiunea mediteraneana si in tarile din Europa Centrala si de Vest exista frumoasa traditie de a oferi invitatilor la un eveniment special, cum este o nunta sau un botez, un mic cadou. Marturiile, caci despre ele este vorba, mai sunt cunoscute si ca bomboniere, pentru ca, potrivit traditiei, constau in cinci bomboane de culoare alba, simbolizand sanatatea, bogatia, fericirea, fertilitatea si viata lunga. Odata cu trecerea timpului, marturiile s-au diversificat, iar astazi mirii pot alege dintr-o gama foarte larga de suveniruri.

Cuvantul bomboniera este de origine franceza si desemneaza un mic recipient umplut cu dulciuri rafinate. Se considera ca bomboniera era aducatoare de noroc pentru cel sau cea care o primea. In Italia secolului al XV-lea, cu prilejul logodnei, exista obiceiul ca viitorii soti si familiile lor sa faca schimb de cutii decorate cu pietre pretioase, in care puneau bomboane sau cuburi de zahar, zaharul fiind considerat un produs scump, pretuit doar printre bogati. In aceeasi epoca, in Anglia isi faceau aparitia asa-numitele sweetmeat boxes, cutii pentru dulciuri, realizate din argint aurit sau chiar din aur, incrustate cu pietre pretioase sau cristale, pe care nobilii si le ofereau la ocazii speciale.
Inca din Evul Mediu, ca marturii se folosesc, traditional, migdalele glazurate, pe care le primesc nu doar cei care au luat parte la petrecere, ci si cei care, desi nu au putut sa le fie aproape mirilor in ziua nuntii, au trimis un dar. In general, marturiile constau in cinci bomboane (reprezentand, fiecare, sanatatea, prosperitatea, fertilitatea, fericirea si longevitatea) oferite intr-o cutiuta frumos decorata sau intr-un saculet din material fin. Pe langa bomboane, marturiile pot contine si un biletel cu numele sarbatoritilor si data ceremoniei. Marturiile se pot aseza pe mese, in fata fiecarui invitat, inainte de inceperea petrecerii, sau pot fi oferite de mireasa si de mire la final, pe masura ce invitatii pleaca.
Astazi, marturiile s-au diversificat si nu mai vorbim doar de cele cinci bomboane albe traditionale. Puteti adresa un Multumesc! simbolic participantilor la nunta voastra oferind mici cadouri originale, pentru a imprima fericitului eveniment o nota cat mai personala. Exemplele sunt nenumarate: un buchetel de flori, semne de carte in forma de stea, floare sau inima, lumanari decorate sau colorate, brelocuri cu numele invitatiilor si semnificatia numelui, cu poza mirilor si data nuntii sau brelocuri tematice etc.
Marturii rafinate sunt si micile bijuterii din argint sau cu cristale Swarovski, la preturi accesibile, pe care le puteti gasi in magazinele You&Me. Cu un astfel de suvenir, puteti fi siguri ca invitatii isi vor aminti mereu cu drag de nunta voastra. (Foto: Stock.XCHNG)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy